Ο ποιητής Αρίσταρχος εκθειάζει τον «Γλυκύχυμον και Ευωδέστατον» οίνο της Λέσβου και τον αποκαλεί «Αμβροσίαν», ο δε Λατίνος Βιργίλιος γράφει: «Δεν κρέμονται από τα δικά μας αμπέλια ίδια τσαμπιά σαν εκείνα που τρυγάει η Λέσβος από τα κλήματα της Μήθυμνας».
Τον χαιρετισμό μου. Θέλω να πιστεύω ότι, επειδή πρώτη η οικογένεια Λάμπρου έφερε στην επιφάνεια την ποικιλία, την καλλιέργησε την ονοποίισε και διέθεσε το κρασί της στην ευρεία κατανάλωση, ο κόσμος να πιστεύει ότι είναι δική της. Μία όμως ποικιλία δεν είναι κανενός γιατί η αμπελουργία και η οινοποιία έρχεται πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Δεν μπορώ όμως να αρνηθώ ένα μεγάλο μπράβο σ'αυτούς που την έφεραν στην επιφάνεια και έτσι εμείς όλοι οι λάτρεις του κρασιού απολαμβάνουμε το θαυμάσιο κρασί της, σήμερα και από άλλους παραγωγούς. Μπράβο στην οικογένεια Λάμπρου.
ReplyDelete